Søk

DISO-ISO treff i distrikt 31

Referat fra ISO – treff 23.09.22

hos Diso Grethe Slotnæs på Nordre Fugleseng gård i Moelv.

Tilstede var Sidsel Bakken Nannestad IW, Trine Kolberg Follo IW, Inger B. Thaule Nordstrand IW, Helen Østerhus Gimle-Majorstuen IW og Anne-Maren Gaarder Kongsvinger IW. (Oddny Damsgaard Kolsås IW hadde dessverre tatt feil av dato, dag og møtte en dag tidligere.)

Møtet var sosialt opplagt med mye godt drikke og god mat. Tusen takk til vertinna GRETHE for at hun åpner hjemmet for slike møter. Synd at ikke flere ISOer hadde anledning til å delta.

Veiledning for ISO (side 111 i årets medlemsbok) ble gjennomgått. Grethe var svært fornøyd med besvarelsene på det årlige spørreskjema.

ISO skal være pådriver i det internasjonale arbeidet. Viktig at ISO gir inspirerende informasjon om det internasjonale prosjektet Dorcas hus i Kongo. Det finnes mye positiv omtale av Mukweges arbeid på nett. Kirkens Nødhjelp har utvidet arbeidet i Kongo, og er bidragsytere i prosjektet. DISO sender ut  informasjon til ISO som kan / bør videreformidles.

ISO bør oppmuntre til deltagelse på Internasjonal dag på Jessheim 10. januar.  Forslag om at Januarmøtet i klubbene kan legges til Jessheim i 2023. Dessuten kan man samarbeide med lokal Rotaryklubb om fellesprogram. Nannestad har internasjonalt fellesmøte i februar det ett nytt land er tema hvert år.

Flere av deltagerne kunne delta på Rotarymøter lokalt, men det var usikkerhet i om dette var som Rotary- ektefeller eller som IWere. Det er ikke mye Ungdomsutveksling som pågår gjennom Rotary for tiden. Kongsvinger har en student fra Argentina. ISO bør ha kontakt om utveksling.

Det var ikke alle klubbene som hadde kontakt med Vennskapsklubber. Gimle Majorstuen har kontakt med engelsk klubb og får møtereferater fra denne. Nordstrand hadde gjenopptatt kontakt med Kolding i Danmark. Kongsvinger har gjenopptatt kontakt med Skive, og fått en ny vennskapsklubb i Sverige, en klubb i vekst og med entusiasme. Det er planlagt besøk ifm. Intercitymøtet på Kongsvinger i april. Oslo IW, Kløfta og Nannestad er i denne IC-gruppa.

ISO skal oppmuntre til deltagelse på Convention, Rallies og Landstreff. Det er 1oo-års jubileum ifm. Covention i Manchester 2024. Det blir trolig storslått! Grethe og Sidsel har bestemt seg for å delta!  Det skal være mini-landstreff i Oslo 10 -11 juni 2023 på Thon Hotel Opera i Oslo. Meld dere på!

ISO oppfordres til å sitte i minst to år for å fremme kontinuiteten.

Oppfordringer.

  • Gi hverandre input ved å fortelle hverandre om hyggelige opplevelse f.eks. fra sommerferien.
  • Benytt fritid /TV-tid til strikking av luer til premature barn eller hekling av maskoter til barn under kreftbehandling. Helen sender oppskrifter.
  • Samarbeid om lokale prosjekter kan være mellom mange organisasjoner slik at ansvaret blir lite pr. organisasjon. Eks. samarbeid om sansehage i Nannestad.( Sidsel kan gi info)
  • Den siste kommer fra Grethe. Neste år må ISO-treffet være nærmere Oslo, slik at ISOer fra søndre Østfold kan delta. Ideer til sted mottas (må være rimelig).

 

Referent: Anne Maren Gaarder